Nivelul de umiditate influențează răspândirea noului virus

Transmiterea în aer a SARS-CoV-2 poate fi puternic influențată de umiditatea relativă.

Concluzia le aparține cercetătorilor de la Institutul de Cercetare Troposferică din Leibniz și celor de la Laboratorul Național de Fizică CSIR din New Delhi, în urma analizei celor mai relevante 10 studii internaționale relevante pe această temă.


Astfel, pe lângă distanțarea socială și purtarea măștii, ei recomandă controlul nivelului de umiditate din interiorul locuințelor sau al spațiilor de lucru.


Nivelul optim care limitează răspândirea este de 40-60%.


Practic, dacă umiditatea scade sub nivelul de 40%, particulele emise de persoanele infectate absorb mai puțină apă și rămân mai ușoare, circulă în interiorul încăperii și, implicit, determină creșterea riscului ca o persoană sănătoasă să le inhaleze. 


Cercetătorii menționează și că sezonul rece care presupune încălzirea constantă a locuințelor, determină un aer uscat care ar putea încuraja răspândirea virușilor.


Atunci când umiditatea are un nivel mai mare, picăturile cad mai rapid, iar riscul de inhalare scade.


În comunicat se menționează că acest control al umidității previne și răspândirea altor boli virale, cum e gripa sezonieră.

Poți controla nivelul de umiditate cu ajutorul unui umidificator sau al unui purificator de aer cu umidificare. Descoperă oferta:

Umidificatoare: https://www.softcare.ro/catalog?q=umidificatoare 

Purificatoare de aer cu umidificare: https://www.softcare.ro/catalog?q=Purificatoare+de+aer+cu+umidificareAici găsești raportul complet al cercetătorilor: https://www.tropos.de/en/current-issues/press-releases/details/coronavirus-sars-cov-2-breitet-sich-bei-niedriger-luftfeuchtigkeit-in-innenraeumen-staerker-aus 

Descoperă și Cum să Combați Problemele Respiratorii și Alergia la Ambrozie sau Aer Uscat Acasă? 5 Metode prin care să Menții un Nivel Optim de Umiditate în Locuința Ta

Comentarii

Articole similare

8 Pași către un Stil de Viață Sănătos
8 Pași către un Stil de Viață Sănătos
Avem o singură viață, prin urmare, fiecare minut contează. Contează cum ne petrecem zilele, cu ce ne ocupăm timpul și cum ne simțim fizic și psihic. Prin urmare, este esențial să ai grijă de...