De ce să ții cont atunci când vrei să achiziționezi un purificator de aer

Alegerea unui purificator de aer poate fi dificilă. Pentru că mulți clienți ne întreabă cum să identifice purificatorul potrivit, unul care să corespundă nevoilor pe care le au și care să se adapteze perfect în spațiul destinat, ne-am gândit să îți oferim câteva informații care să îți ușureze decizia, în cazul în care ești interesat de o astfel de achiziție.

 

1.    Alegerea unui purificator în funcție de nevoile pe  care le ai

Un purificator de aer îmbunătățește calitatea aerului prin eliminarea alergenilor și a bacteriilor, descompune și elimină gazele toxice (precum fumul de țigară), curăță rapid întreg spațiul de mirosurile neplăcute, elimină praful și, mai ales, este adecvat pentru orice spațiu interior.

E recomandat să achiziționezi un purificator dacă:

 • Ai copii și vrei să îi protejezi de viruși, praf, acarieni
 • Te confrunți cu alergii sezoniere
 • Ai probleme cu mucegaiul în locuință
 • Vrei să reduci mirosurile neplăcute (precum fumul de țigară, mirosurile de toaletă, cele provenite de la gunoiul menajer sau de la animalele de companie)
 • Îți dorești să respiri un aer mai curat acasă

2.    Alegerea unui purificator în funcție de suprafața pe care vrei să o acopere

În funcție de spațiul în care dorești să plasezi purificatorul, poți alege între:

 • Seria de purificatoare 40 cu suprafață acoperită de până la 26 – 28 m²
 • Seria de purificatoare 50 cu suprafață acoperită de până la 38 m²
 • Seria de purificatoare 60 cu suprafață acoperită de până la 48 - 50 m²

3.    Alegerea unui purificator în funcție de capacitatea de umidificare

În funcție de nevoile pe care le ai, poți alege un purificator de aer cu sau fără funcția de umidificare.
Această funcție mentine în mod automat umiditatea aerului din încăpere la un anumit nivel, prin intermediul unor senzori de aer. În funcție de temperatura din cameră, purificatorul de aer / umidificatorul va incerca permanent să mențină o umiditate a aerului între 55% și 65%. Acesta este procentul recomandat pentru corpul uman.
Purificatoare fără funcția de umidificare: https://www.softcare.ro/catalog?q=Purificatoare+f%C4%83r%C4%83+func%C8%9Bia+de+umidificare 

Purificatoare cu funcția de umidificare: https://www.softcare.ro/catalog?q=Purificatoare+cu+func%C8%9Bia+de+umidificare 


4.    Alegerea unui purificator în funcție de cât vrei sa investesti

În funcție de bugetul pe care îl ai, poți investi de la aproximativ 1000 de lei, până la aproape 4000 de lei (prețuri valabile pentru purificatoarele Sharp).
Modelul cel mai avansat de purificator de la Sharp este KC-G60EU-W, un model full option:


 • Funcția Polen: Purificatorul de aer variază automat viteza de ventilație într-un mod eficient. Ionii Plasmacluster se răspândesc în toată încăperea timp de 15 minute, iar ciclul de flux al aerului este alternat între un nivel ridicat și unul scăzut. Astfel, camera va fi purificată foarte repede și foarte bine.
 • Funcția Ion Shower: Unitatea eliberează ioni Plasmacluster cu un flux de aer puternic și colectează praful, reducând electricitatea statică timp de 10 minute. După aceea, sensibilitatea senzorului de PRAF este setată automat în pozitia ,,RIDICAT", detectând impuritățile și curățând  eficient aerul timp de 50 de minute.
 • Senzor temperatura si umiditate: Senzorul detectează o stare care necesită intervenție în ceea ce privește umiditatea și temperatura din încăpere, semnalizând acest lucru cu ajutorul  indicatorului de monitorizare. Ambele funcții ,,Monitorizare temperatură scazută și aer uscat" și  ,,Monitorizare temperatură ridicată și umiditate mare" sunt operaționale.  (Aceasta funcție indică starea unei încăperi. Unitatea nu poate regla temperatura sau reduce umiditatea)
 • Senzor de praf
 • Senzor mirosuri
 • Senzor lumină
 • Senzor mișcare: Puteți seta intervalul de timp până când senzorul de mișcare detectează că nu se află nimeni în încăpere. De asemenea, puteți anula detectarea senzorului de mișcare.
 • Senzor PM 2.5: Indică faptul că senzorul de praf (de precizie) detectează praful microscopic (particule mai mici de 2,5 microni).
 • Funcție PCI SPOT
 • Advanced auto (umiditate >70%)
 • Fanta automată
 • Funcționare automată (senzori)
 • Funcția Autoreset

Întrebări frecvente:

Ce model de purificator să aleg?
Ghidul de mai sus ar trebui să te ajute să alegi mai ușor modelul de purificator potrivit pentru nevoile tale. Informații complete găsești aici: https://www.softcare.ro/aparate-filtrare-aer/filtre/marca-sharp
Dacă ai nevoie de informații suplimentare, ne poți contacta (0740 210 994).

Care sunt diferențele între cele 3 serii (A, D și G) de la Sharp?
Seria A este prima dezvoltată de Sharp, seria D este intermediară, iar G este seria cea mai nouă și cea mai avansată din punct de vedere al funcțiilor.

Ce durată de viață au filtrele?
Cu excepția modelelor Sharp FP-F30EUH și Sharp KC-F32EU-W ale căror filtre au o durată de viață de până la 2 ani, filtrele purificatoarelor din seriile A, D și G au o durată de viață de până la 10 ani.

Ce nivel de zgomot produc purificatoarele Sharp?
Purificatoarele Sharp nu sunt zgomotoase. În comparație cu zgomotul produs de un frigider, nivelul este aproximativ la jumatate:
Nivelul mediu de zgomot al unui frigider: 35-44 dB
Nivelul mediu de zgomot al unui purificator Sharp: 20-23 dB
Nivelul minim de zgomot al unui purificator Sharp: 15 dB


Dacă mai ai și alte întrebări cu privire la purificatoare, nu ezita să ne contactezi fie telefonic la numărul: 0740 210 994 sau pe email la adresa [email protected].

Descoperă și Aer Uscat Acasă? 5 Metode prin care să Menții un Nivel Optim de Umiditate în Locuința Ta sau Nivelul de Umiditate Influențează Răspândirea Noului Virus


Comentarii

Articole similare

8 Pași către un Stil de Viață Sănătos
8 Pași către un Stil de Viață Sănătos
Avem o singură viață, prin urmare, fiecare minut contează. Contează cum ne petrecem zilele, cu ce ne ocupăm timpul și cum ne simțim fizic și psihic. Prin urmare, este esențial să ai grijă de...