Aer uscat acasa? 5 metode prin care sa mentii un nivel optim de umiditate in locuinta ta

Daca simti ca dupa ce ai pornit instalatia de incalzire, aerul din casa a devenit prea uscat, avem cateva solutii care te vor ajuta sa redobandesti nivelul optim de umiditate, evitand astfel probleme serioase de sanatate. In anotimpul rece, datorita instalatiei de incalzire si cresterii temperaturii din interiorul locuintei, aerul devine mai uscat si, in consecinta, nivelul de umiditate scade.

Specialistii spun ca nivelul normal de umiditate ar trebui sa se situeze intre 55 si 65%. Modalitatea prin care poti afla nivelul de umiditate este cu ajutorul unui higrometru.

Ce se intampla daca umiditatea aerului este prea mare sau prea mica?

  • Mai mica de 30%: rezistenta noastra scade
  • Mai mica de 40%: se activeaza virusurile
  • Mai mare de 65%: se activeaza mucegaiurile


Daca iti doresti sa ai un nivel de umiditate optim, pentru a mentine sanatatea ta si a familiei tale,  iti propunem 5 metode prin care sa te asiguri ca acest lucru se intampla:

Citește continuarea articolului AICI

Descoperă și Nivelul de Umiditate Influențează Răspândirea Noului Virus sau Cum să Combați Problemele Respiratorii și Alergia la Ambrozie

Comentarii

Articole similare

8 Pași către un Stil de Viață Sănătos
8 Pași către un Stil de Viață Sănătos
Avem o singură viață, prin urmare, fiecare minut contează. Contează cum ne petrecem zilele, cu ce ne ocupăm timpul și cum ne simțim fizic și psihic. Prin urmare, este esențial să ai grijă de...