Ghid Simplu pentru Îngrijirea Părului

Părul este unul dintre primele lucruri pe care le observă o persoană la tine și pe care îl observi în oglindă. Astfel, îngrijirea acestuia este esențială. Dar cum poți să ai un păr frumos și sănătos?

Plin de volum, bogat și strălucitor, sunt doar câteva caracteristici pe care le asociem cu părul perfect. Acesta se poate obține ușor, cu ajutorul rutinei adecvate.

#1. Alege șamponul potrivit 

Înainte de achiziționarea unui șampon, observă caracteristicile părului tău și identifică tipul de păr și de scalp.  Alege șamponul în funcție de nevoile părului tău.

Dacă folosești un șampon, care nu este potrivit pentru părul tău, acesta poate să afecteze echilibrul scalpului, astfel generând mai multe probleme.

Descoperă gama completă de șamponuri

#2. Nu uita de balsamul de păr

Balsamul este unul dintre cele mai importante produse, când vine vorba de îngrijirea părului. Balsamul asigură stocarea nutrienților, făcând firele de păr mai puternice, astfel prevenind vârfurile despicate.

Aplică balsamul pe toată lungimea părului, dar evită rădăcinile.

La fel ca la șampon, înainte de achiziționare, asigură-te că balsamul corespunde nevoilor tale. 

Descoperă gama completă de balsamuri

#3. Aplică cantitatea corespunzătoare

Nu exagera cu șamponul sau balsamul. Aplică o cantitate care să ajungă pe toată lungimea părului.

Dacă ai părul scurt, folosește o cantitate cât 5 bani. Pentru părul mediu, încearcă o cantitate cât moneda de 10 bani, iar pentru părul lung cât moneda de 50 de bani.

De asemenea, dacă folosești serum, mască pentru păr sau alte produse de îngrijire a părului, încearcă să folosești o cantitate moderată.

#4. Nu îți spăla părul cu apă caldă 

Apa caldă poate să usuce firele de păr și scalpul. Încearcă să îți speli părul cu apă călduță. La fiecare spălare, aplică de minim 2 ori șampon, pentru o spălare eficientă. De asemenea, nu îți masa scalpul cu unghiile, căci poți să îți rănești scalpul.

#5. Încearcă serumurile și măștile de păr 

Introducerea unei măști sau al unui serum de păr, poate să schimbe drastic modul în care arată părul tău. 

La fel ca la îngrijirea facială, aceste produse conțin ingrediente la o concentrație mai ridicată decât restul produselor, astfel oferind cele mai bune rezultate.

Descoperă gama completă de măști de păr

Descoperă gama completă de tratamente, serumuri pentru păr 

#6. Folosește ulei de argan 

Oferă-i părului tău nutrienții și hidratarea de care are nevoie, cu ajutorul uleiului de argan. 

Uleiul de argan este bogat în antioxidanți, vitamine și acizi grași, astfel contribuind la hidratarea și refacerea părului deteriorat.

Aplică uleiul de argan, pe scalp dacă acesta este iritat, sau pe vârfuri, dacă te confrunți cu vârfuri despicate sau vrei să ai un păr mai moale.

Descoperă gama de produse Moroccanoil

#7. Alege produse din aceeași gamă

Când vine vorba de șampon și balsam, este recomandat să folosești produsele din aceeași gamă. Acestea au fost concepute încât să aibă cele mai bune efecte împreună. 

#8 Optează pentru aparate de stilizare care nu folosesc căldură

Căldura înaltă poate să ardă firele de păr și să le usuce. Optează pentru aparate de stilizare, care folosesc aburi sau alte tehnologii inovatoare, pentru a preveni despicarea părului.

Recomandările noastre: 

Perie de îndreptare a părului cu tehnologie cu aburi Silk’n GoBrush Mist

Uscător de păr Valera EPOWER 2030 Pure White Rotocord EP2030 D RC PW EU

Uscător profesional de păr Valera Vanity HI-POWER RC PRETTY PURPLE, 6 trepte de temperatura, 2 concentratoare de aer, 2400 W, culoare mov

Uscător de păr Valera Vanity COMFORT HOT PINK VA 8601 RC HP EU

Descoperă gama completă de aparate de stilizare

#9. Protejează-ți părul de razele UV

Razele UV pot să deterioreze părul. Din acest motiv, vara, încearcă să porți o pălărie sau folosește o umbrelă de soare.


Descoperă și 8 pași către un stil de viață sănătos

Comentarii