Greșeli comune de îngrijire facială

Îngrijirea tenului are câteva ”reguli” esențiale, pe care foarte multe persoane nu le cunosc. Aceste ”reguli” ajută la îngrijirea adecvată a pielii și prevenirea apariției imperfecțiunilor. Dar care sunt greșelile pe care le facem sau le-am făcut?

#1. Folosești produse cu ingrediente mai puțin sănătoase

Înainte de a achiziționa un produs, asigură-te că acesta nu conține parabeni, sulfați, uleiuri minerale și parfum. Caută produse testate dermatologic, cu ingrediente naturale și fără toxine. 

Dacă vrei să te asiguri că, tenul tău nu are efecte adverse, în momentul în care încerci un produs nou, testează-l pe mână sau într-o parte a feței.

#2. Schimbi frecvent produsele de îngrijire facială 

Dacă vrei să încerci produse noi, introdu-le treptat în rutina ta. Încearcă să testezi doar un singur produs nou timp de 4 săptămâni pentru a vedea efectele acestuia. 

Schimbă produsele din rutina ta, doar când acestea nu mai oferă rezultatele dorite. Dacă efectele nu mai sunt aceleași, atunci pielea ta s-a schimbat. Pielea nu se obișnuiește cu un produs cosmetic utilizat. 

#3. Ai aceeași rutină dimineața și seara

Tenul are nevoi diferite dimineața, față de seară. Din acest motiv, este recomandat să ai o rutină diferită dimineața și seara. 

Dimineața folosește produse de protecție, precum SPF și antioxidanți. 

Seara, optează pentru produse care ajută la regenerarea pielii, măști faciale și loțiuni tonice.

#4. Nu te demachiezi înainte de somn

Oricât de obosită ai fi, nu te culca fără să te demachiezi. În timpul nopții, tenul tău trece printr-un proces de regenerare. Machiajul umple porii și nu lasă pielea să se refacă. Astfel, apar coșurile, punctele negre și ridurile.

După demachiere, folosește un gel de curățare și o cremă hidratantă. 

#5. Nu folosești gomajul corespunzător

Exfolierea are rolul de a elimina celulele moarte, imperfecțiunile și de a deschide porii. 

Exfolierea se poate realiza cu ajutorul unui gomaj sau a unei perii de curățare. Folosește produsul respectiv de 2-3 ori pe săptămână. Nu exagera, dar nu spune nu exfolierii. 

#6. Folosești crema hidratantă doar dimineața

Crema hidratantă are cele mai bune rezultate, dacă este folosită de două ori pe zi. 

Folosește un serum împreună cu crema, căci serumurile au o concentrație mai mare a ingredientelor și pătrund mai adânc în piele. 

#7. Nu folosești protecție solară

Nu te baza pe SPF-ul prezent în cosmetice. Acestea nu oferă cea mai bună protecție. 

Optează pentru o loțiune de protecție solară cu SPF30+. Aplică produsul zilnic, pentru a preveni efectele negative ale razelor UV.

#8. Îți spargi coșurile

Nu îți mai sparge coșurile. Acestea se pot infecta, să lase urme și să decoloreze pielea în zona respectivă. Lasă coșurile să treacă de la sine sau folosește o mască cu argilă. Nu îți atinge fața, fără să îți dezinfectezi mâinile.

#9. Folosești crema hidratantă sub ochi

Pielea de sub ochi este fină și sensibilă. Folosește o cremă de ochi, în zona ochilor și a buzelor, pentru a preveni umplerea porilor și sentimentul de piele grasă.

Crema pentru ochi reduce ridurile, scapă de cearcăne și oferă hidratarea de care pielea ta are nevoie.

Acum că știi care sunt greșelile în îngrijirea tenului, suntem siguri că vei avea grijă mai mare de tenul tău. Ține cont de faptul că orice schimbare în rutina de îngrijire facială are nevoie de timp, pentru a oferi efecte vizibile. 

Descoperă și Aparate faciale cu tehnologii inovatoare sau Ghid simplu de îngrijire și make-up în funcție de tipul tău de ten

Comentarii

Articole similare

Refacerea tenului după vară
Refacerea tenului după vară
A trecut vara, ne-am bucurat de bronz și de temperaturile ridicate și începem să ne modificăm rutina de îngrijire a tenului. Este acest lucru atât de necesar? Noi suntem de părere că da, având în...